Menu

Mode en Styling (Opleiding van een half jaar)

“Dé opleiding met persoonlijke aandacht voor jou”

Ambieer je een carrière binnen Mode en Styling? Heb je een tussenjaar en wil je onderzoeken welke richting bij jou past? Heb je begeleiding nodig bij het samenstellen van een uniek en persoonlijk portfolio. Heb je coaching nodig bij je toelating aan een HBO? Dan is deze halfjaar opleiding Mode en Styling wellicht iets voor jou!

Onder begeleiding van een professionele en deskundige docenten maak je kennis met de basisvakken binnen Mode en Styling.

De opleiding Mode en Styling bij NL Mode Academie is echt iets voor jou als je:

De opleiding Mode en Design is echt iets voor jou als je

 • Je op de hoogte bent van alles wat hot is op het gebied van Mode en Styling en de trends op de voet volgt.
 • Alles wilt leren over mode, styling en trends.
 • Begeleiding nodig hebt bij je zoektocht naar je talent, en welke richting jou écht gelukkig maakt?
 • Begeleiding nodig hebt bij je toelating aan een Hbo-opleiding en bij het samenstellen van een portfolio.
 • In een half jaar op een intensieve manier de belangrijkste facetten binnen mode en styling wilt leren. En daarna zo snel mogelijk aan de slag wilt.
 • Nog een extra duwtje nodig hebt in de richting van jouw eigen business.

Wil je een opleiding doen met meer verdieping binnen mode, maar heb je nog begeleiding nodig voor een Pro-Portfolio, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij ondersteunen, inspireren en adviseren je bij het opbouwen van je portfolio of het starten van je eigen (online) business

Wat ga je leren?

Tijdens deze halfjaar opleiding krijg je de basis tools aangereikt die noodzakelijk zijn voor de eerste stappen naar een glansrijke carrière binnen de Mode en Styling.

Na het analyseren van de markt en trendonderzoek maak je prognoses door middel van moodboards. D.m.v. praktijkgerichte opdrachten ga je aan de slag en maak je kennis met het vak styliste.

Onder begeleiding van een professioneel team realiseer je jouw eerste echte fashionshoot. Deze beelden zullen onmisbaar zijn voor je portfolio.

Deze opleiding is tevens een oriëntatieperiode indien je nog niet helder hebt welk vak binnen de Styling en Mode het beste bij jou past.  
We besteden aandacht aan vakken als conceptontwikkeling, trendforecasting, fashionstyling en natuurlijk presentatie technieken. Tevens werken we aan de ontwikkeling van je mindset, die noodzakelijk is voor het volgen van een creatieve Hbo-opleiding.
samenwerking met erkende HBO opleidingen zijn wij in staat om je accuraat op weg te helpen.

Verder geven we jou de basiskennis mee die onmisbaar is voor een carrière binnen de mode. Wij onderzoeken en begeleiden jouw talent naar het beroep of richting waar jij gelukkig van wordt. Ook kijken we naar de mogelijkheden voor een vervolgopleiding.

Carrière vooruitzichten

 • Mode Stylist
 • Assistent Mode Stylist
 • Imago Stylist
 • Of natuurlijk je eigen brand ontwikkelen

Studiebelasting

De studiebelasting bestaat uit 2 lesdagen, die je klassikaal doorbrengt. Daarnaast moet je rekening houden met huiswerk van gemiddeld 12 uur per week. Uiteraard is inzet van belang voor het behalen van het juiste resultaat.

Vooropleiding

Voor deze opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel hanteren wij HBO toelatingsnormen; een afgeronde HAVO, VWO of MBO opleiding. Wij selecteren op geschiktheid en motivatie door middel van een intakegesprek. Heb je geen HAVO, VWO of MBO diploma op zak, niet gevreesd, wij gunnen iedere geschikte kandidaat een plek binnen onze opleiding.

Duur van de opleiding

6 maanden – 2 dagen per week.
Lestijden zijn van 10:00 – 16:00 uur.

Eer is een mogelijkheid tot een vervolgopleiding

Waar & Wanneer?

Startdata

Startdata

Amsterdam: woensdag 8 september 2021.
of woensdag 12 januari 2022

Begeleiding na de opleiding

Na het behalen van je certificaat kan je nog gedurende 2 jaar bij ons terecht voor vragen. Ook mag je gebruik maken van onze database aan stage-adressen.

Investering

€ 3.950,– ex. btw, – € 4.779,50 inclusief btw inclusief lesmateriaal.

Er is een mogelijkheid om gespreid te betalen: 3 termijnen (+5%). In uitzonderlijke gevallen is het ook mogelijk om in meerdere termijnen te betalen.

Je sluit de studie af met een DIPLOMA, indien je 90 % van alle lessen hebt bijgewoond!

Waarom een opleiding bij de NL Mode Academie?

 • Alle lessen bij NL Mode Academie zijn fysiek en niet online. Door de kleine groepen en grote ruimtes kunnen we de voorgeschreven 1.5 m. afstand opvolgen. Daarnaast worden de lokalen regelmatig gedesinfecteerd.
 • Bij NL Mode Academie sta jij als student centraal en mag je zijn wie je bent. Daarom zal je tijdens je carrière opvallen binnen de arbeidsmarkt, omdat je opvalt binnen de massa.
 • Les van professionals uit het vak, die nog steeds werkzaam zijn binnen de desbetreffende sector en een groot netwerk hebben.
 • Wij werken samen met erkende HBO’s en bedrijven uit onze klanten portfolio.
 • Les in kleine groepen van maximaal 8 gelijkgestemden.
 • Individuele begeleiding en veel persoonlijke aandacht en coaching, voor het vormen van de juiste mindset (hele jaar begeleiding van je persoonlijke coach!).
 • NL Mode Academie volgt alle ontwikkelingen op de voet en heeft een groot netwerk.
 • Gastlessen van professionals die nog actief werkzaam zijn binnen verschillende functies op gebied van Mode: Influencers, Trendwatchers, Stylisten etc.
 • Onze lesmethode is innovatief en volledig afgestemd op de eisen en behoeften van de huidige markt.
 • Diplomagarantie, indien je 90% van alle lessen hebt bijgewoond.
WhatsApp