Menu

Mode Styling Academy (Opleiding van een half jaar)

“Dé opleiding met persoonlijke aandacht voor jou”

Voel jij wel wat voor onze styling academy? Heb je last van tijdsdruk om een nieuwe studie te kiezen? Of ben je bang om weer de verkeerde keuze te maken? Wij plannen eerst een persoonlijk coaching gesprek met je om te kijken wat het beste bij jou past! Je kunt kiezen uit een half jaar, één of een twee jarige opleiding.

Styling academy NL Mode Academie

NL Mode Academie biedt een andere visie op de educatie: Het is dé opleiding om je talent te ontwikkelen binnen Mode & Styling en die alle vakgebieden van Fashion behandeld. 

Wil je een opleiding doen met meer verdieping binnen mode, maar heb je nog begeleiding nodig voor een Pro-Portfolio, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij ondersteunen, inspireren en adviseren je bij het opbouwen van je portfolio of het starten van je eigen (online) business

Oriëntatie op onze fashion academy?

Weet je misschien nog niet wat je volgende stap is?  
Wij laten je kennis maken met de beroepen: Fashion Stylist, Content Designer, Personal Stylist & Imago Stylist.

Deze opleiding is tevens een oriëntatieperiode indien je nog niet helder hebt welk vak binnen de Styling en Mode het beste bij jou past.  
We besteden aandacht aan vakken als conceptontwikkeling, trendforecasting, !!!grafische vormgeving!!!, fotografie, geschiedenis van de mode, fashionstyling en nog veel meer!  
Voor diegenen die nog een HBO opleiding willen volgen, werken wij aan de opbouw van een pro-portfolio en aan de ontwikkeling van je mindset die noodzakelijk is voor het volgen van een HBO opleiding. Door onze nauwe samenwerking met erkende HBO opleidingen zijn wij in staat om je accuraat op weg te helpen.

Verder geven we jou de basiskennis mee die onmisbaar is voor een carrière binnen de mode. Wij onderzoeken en begeleiden jouw talent naar het beroep of richting waar jij gelukkig van wordt. Ook kijken we naar de mogelijkheden voor een vervolgopleiding. Ben je erachter gekomen dat je de verkeerde studiekeuze hebt gemaakt en weet je niet zo goed wat je wilt en welke studie bij je past? Wij helpen je graag verder.

Fashion academy voor wie?

 • Heb je een tussen jaar en coaching/ begeleiding nodig bij de zoektocht naar het ontwikkelen je eigen business?
 • Ben je erachter gekomen dat je een verkeerde studiekeuze hebt gemaakt en weet je niet meer zo goed wat je wilt of welke studie bij je past, maar wil je wel verder in de Mode?
 • Droom je van een baan in de Mode, maar weet nog niet precies weet welke vervolgopleiding geschikt is?
 • Kom je van de HAVO of een MBO en heb je begeleiding nodig bij het samenstellen van een professioneel portfolio voor je toelating aan een HBO?
 • Heb je nog net dat extra duwtje nodig in de richting van je eigen business?
 • Wil je een waardevol halfjaar besteden binnen jouw interesse, om zo de eerste stap richting een glansvolle carrière te zetten?

Vooropleiding?

Voor deze opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel hanteren wij HBO toelatingsnormen; een afgeronde HAVO, VWO of MBO opleiding. Wij selecteren op geschiktheid en motivatie door middel van een intakegesprek. Heb je geen HAVO, VWO of MBO diploma op zak, niet gevreesd, wij gunnen iedere geschikte kandidaat een plek binnen onze opleiding. Wil je weten of deze opleiding bij jou past? Vraag een persoonlijk studiekeuze/ coaching gesprek aan.

Waar & Wanneer?

Duur van de opleiding?

6 maanden – 2 dagen per week. Lestijden zijn van 10:00 – 16:00 uur. Er is een mogelijkheid tot een vervolgopleiding.

Begeleiding na de opleiding

Na het behalen van je certificaat kan je nog gedurende 2 jaar bij ons terecht voor vragen. Ook mag je gebruik maken van onze database aan stage-adressen.

Startdata

Investering

€ 3.950,– ex. btw, – € 4.779,50 inclusief btw inclusief lesmateriaal.

Er is een mogelijkheid om gespreid te betalen: 3 termijnen (+5%). In uitzonderlijke gevallen is het ook mogelijk om in meerdere termijnen te betalen.

Je sluit de studie af met een DIPLOMA, indien je 90 % van alle lessen hebt bijgewoond!

Waarom een opleiding bij de NL Mode Academie?

 • Alle lessen bij NL Modeacademie zijn fysiek en niet online. Door de kleine groepen en grote ruimtes kunnen we de voorgeschreven 1.5 m. afstand opvolgen. Daarnaast worden de lokalen regelmatig gedesinfecteerd.
 • Les van professionals uit het vak, die nog steeds werkzaam zijn binnen de desbetreffende sector en een groot netwerk hebben.
 • Wij werken samen met erkende HBO’s en bedrijven uit onze klanten portfolio.
 • Les in kleine groepen van maximaal 8 gelijkgestemden.
 • Individuele begeleiding en veel persoonlijke aandacht en coaching, voor het vormen van de juiste mindset (hele jaar begeleiding van je persoonlijke coach!).
 • NL Mode Academie volgt alle ontwikkelingen op de voet en heeft een groot netwerk.
 • Gastlessen van professionals die nog actief werkzaam zijn binnen verschillende functies op gebied van Mode: Influencers, Trendwatchers, Stylisten etc.
 • Inspirerende locaties, waardoor iedere les weer een belevenis is.
 • Diplomagarantie, indien je 90% van alle lessen hebt bijgewoond.
WhatsApp