Menu

MODE OPLEIDING: STYLING & BRANDING (jaaropleiding)

“Dé opleiding met persoonlijke aandacht voor jou”

Tijdens de mode opleiding ontwikkel je je talent binnen de mode. We behandelen alle vakgebieden van fashion. Wil je een opleiding doen met meer verdieping binnen mode, maar heb je nog begeleiding nodig, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij ondersteunen, inspireren en adviseren je bij het opbouwen van je portfolio.

Verder geven we jou de basiskennis mee die onmisbaar is bij carrière in fashion. Weet je misschien nog niet wat je volgende stap is?
Wij laten je kennis maken met de beroepen: Fashion Stylist, Imago Stylist, Influencer, Designer en Online Marketeer (content creator). We besteden aandacht aan vakken als conceptontwikkeling, trendforecasting, textielkennis, imago styling, colour styling, fashion styling, grafische vormgeving, fotografie, videografie,, digitale media, geschiedenis van de mode, cultuurgeschiedenis en nog veel meer!
Uiteraard zetten wij ook met jou ook de eerste stappen naar een zelfstandige onderneming d.m.v. vakken als finance, portfoliomanagement, ondernemerschap, strategie en bedrijfsvoering. Voor diegenen die nog een HBO opleiding willen volgen, werken wij aan de opbouw van een pro-portfolio en aan de ontwikkeling van je mindset die noodzakelijk is voor het volgen van een HBO opleiding. Door onze nauwe samenwerking met dé erkende HBO opleidingen zijn wij in staat om je accuraat op weg te helpen.
Dit studiejaar is tevens een oriëntatiejaar indien je nog niet helder hebt welk vak binnen de styling en mode het beste bij jou past.
Wij onderzoeken je talent, en wat past bij een beroep, waar jij gelukkig van wordt.

Voor wie is de Mode Opleiding bedoeld?

 • De mode opleiding is voor iedereen die een tussenjaar heeft,en coaching nodig heeft bij de zoektocht naar het ontwikkelen van zijn/ haar eigen business.
 • Iedereen die droomt van een baan in de Mode, maar nog niet precies weet welke vervolgopleiding geschikt is.
 • Iedereen die van een MBO/ HAVO naar een HBO binnen de Mode en Styling wil volgen, maar nog begeleiding nodig heeft bij het samenstellen van een professioneel portfolio.
 • Iedereen die nog net dat extra duwtje nodig heeft in de richting van zijn/ haar eigen business.
 • Iedereen die een waardevol jaar wil besteden binnen zijn/ haar interesse om zo de eerste stap richting een glansrijke carrière te zetten.
 • Iedereen die aan de slag wil gaan als Influencer, Stylist of Content Designer, en voldoende kennis en vaardigheden wil opdoen.

Open dag

Ben je benieuwd of de mode opleiding iets voor jou is? Bezoek dan onze open dag en kom een dagje meelopen!

Inschrijven voor de open dag

Heb je een vooropleiding nodig??

Voor deze opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel hanteren wij HBO toelatingsnormen; een afgeronde HAVO, VWO of MBO opleiding. Wij selecteren op geschiktheid en motivatie door middel van een intakegesprek. Heb je geen HAVO, VWO of MBO diploma op zak, niet gevreesd, wij gunnen iedere geschikte kandidaat een plek binnen onze opleiding. Wil je weten of deze opleiding bij jou past? Vraag een persoonlijk studiekeuze/ coaching gesprek aan.

Locatie & Lesdagen

Amsterdam – Start januari 2020: maandag & woensdag . – Start september 2020: woensdag & donderdag
Arnhem – Start september 2020: donderdag & vrijdag
Maastricht – Start september 2020: donderdag & vrijdag
Eindhoven – Start januari 2020: dinsdag & donderdag. Start september 2020: maandag & dinsdag

Duur van de opleiding

1 jaar – vanaf 10:00 uur tot 16:00 uur (2 dagen per week).

Start opleiding

Amsterdam: woensdag 9 september 2020.
Arnhem: donderdag 10 september 2020.
Eindhoven: maandag 7 september 2020
Maastricht: donderdag 17 september 2020

Begeleiding NA de opleiding

Na het behalen van je certificaat kan je nog gedurende 2 jaar bij ons terecht voor vragen. Ook mag je gebruik maken van onze database aan stage-adressen.

Kosten

€ 5. 750,– ex. BTW, – € 6. 957,50 inclusief BTW 
Inclusief: Lesmateriaal.

Er is een mogelijkheid om gespreid te betalen: 3 termijnen (+5%). In uitzonderlijke gevallen is het ook mogelijk om in meerdere termijnen te betalen

Je sluit het jaar af met een CERTIFICAAT, indien je 90 % van alle lessen hebt bijgewoond!

Waarom een opleiding bij NL Mode Academie?

 • Les van professionals uit het vak, die nog steeds werkzaam zijn binnen de desbetreffende sector en een groot netwerk hebben.
 • Wij werken samen met erkende HBO’s en bedrijven uit onze klanten portfolio.
 • Les in kleine groepen van maximaal 10 gelijkgestemden.
 • Individuele begeleiding en veel persoonlijke aandacht en coaching, voor het vormen van de juiste mindset (hele jaar begeleiding van je persoonlijke coach!).
 • NL Modeacademie volgt alle ontwikkelingen op de voet en heeft een groot netwerk.
 • Gastlessen van professionals die nog actief werkzaam zijn binnen verschillende functies op gebied van Mode: Influencers, Trendwatchers, Stylisten etc.
 • Inspirerende locaties, waardoor iedere les weer een belevenis is.
 • Door onze vakkennis en brede netwerk kunnen we bemiddelen bij het vinden van een baan na de opleiding.
 • Certificaatgarantie, indien je 90% van alle lessen hebt bijgewoond.

Inschrijven

Schrijf je direct in via het inschrijfformulier.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WhatsApp